Hírek

Belterületi utak fejlesztése Mezőgyánban

A fejlesztés a Mezőgyán község két helyszínén, a nyugati részen a József Attila utcában és keleti részén a Szalontai közben valósul meg, A fejlesztéssel érintett helyi belterületi közutak teljes hossza: József Attila utca (192 hrsz.): 0,101 km Szalontai köz (2201 hrsz, 2222 hrsz és a 2266 hrsz): 0,285 km Összesen: 0,386 km 

Csomagokkal lepték meg a mezőgyániakat

Tartós élelmiszereket és mosószert tartalmazó, egyenként 9-9 ezer forint értékű csomaggal lepett meg minden mezőgyánit az önkormányzat a közelmúltban. A 14 év alatti kicsik kaptak fejenként 4500-4500 forint értékű, édességekkel teli pakkot, ilyenből összesen 140-et osztottak ki.

Meleget visznek a mezőgyáni otthonokba

Elkezdődött a szociális tüzelő házhoz szállítása Mezőgyánban a napokban, és a tervek szerint pár hét alatt végeznek is a tűzifa kihordásával, a szabályok szerint legkésőbb február 15-ig – mondta Dani Attila polgármester. Hozzátette, hogy 158 rászoruló, a helyi rendelet szerint jogosult és korábban kérelmet is benyújtó háztartás számára biztosítanak egyenként 1,8-1,8 erdei köbméter lágy lombos fát.

A vadak miatt körbekerítették a nagygyantéi és a mezőgyáni temetőt

a beruházása 3 millió forintot nyert az önkormányzat a Magyar Falu Program keretében. A fejlesztés, a kerítés építése azért volt fontos, hogy a vadak ne tudjanak bemenni a sírkert területére és ott ne okozzanak károkat, így például ne tudják lelegelni a kitett virágokat, koszorúkat.

Javították az utat a mezőgyáni Táncsics utcában

A közfoglalkoztatási program keretében beszerzett anyagokkal és eszközökkel kátyúztak, javították az útalapos utat a Táncsics utcában a közelmúltban – ismertette Dani Attila, Mezőgyán polgármestere, hogy a munkálatoknak köszönhetően javultak a környékben élők életkörülményei, az utcában a közlekedés is biztonságosabbá vált.

Változatos a ragadozómadár populáció a Körös-Maros Nemzeti Park tájain

A hidegebb téli időszak beálltával egyre több ragadozó madár érkezik a Körös-Maros Nemzeti Park tájaira. Sok fajnak az idén szerencséje van a rágcsálókkal, mezei pockokkal és güzüegerekkel – adta hírül a nemzeti park honlapján.